Medailové žně. To byl bez nadsázky domácí šampionát ve střelbě z kuše pro kluby z Prostějovska. Celky Savana Kostelec na Hané, SKŠZ Plumlov a Falcon Crossbow Plumlov si koncem března vedly v Kostelci na Hané více než znamenitě, když dosáhly mimořádných úspěchů.

„V kategorii juniorů se umístil na prvním místě Denis Vyskočil a stal se absolutním vítězem, protože měl nejvyšší počet nastřílených bodů. Josef Vymazal zase ovládl kadety, kdy si nastřílel v prvním kole osobní rekord. Třetím střelcem byl junior Martin Hajný,“ byla spokojená za organizátorský oddíl Falcon Crossbow Plumlov Jana Vyskočilová.

Důvod k oslavám ale měli i Kostelečtí. Zejména, ale nejen, rodina Nedělníkových táhla klub za řadou trofejí. „Hned první den byl mimořádně úspěšná. Ze šesti kategorií jsme pomalu v každé měli někoho z našeho klubu na bedně. Máme čtyři mistry republiky v jednotlivcích a v družstvech první a druhé místo,“ konstatoval předseda kosteleckých kušistů Josef Nedělník. Sám pak viděl závody nejen jako sportovní klání, ale vlastně i jako společenskou akci. „Musím říct, že spokojenost je naprostá. Jsme rádi, že se to ale taky vůbec uskutečnilo, dva roky bylo mistrovství odkládané, takže se člověk rád potkal s lidmi, které nějaký čas neviděl. Komunita kušistů se zase měla možnost potkat,“ poznamenal po závodech Nedělník.

Spokojení byli i v klubu SKŠZ Plumlov. „Jsme rádi, že se šampionát konal. Po čase jsme si mohli takto potrénovat a zastřílet,“ uvedl předseda spolku Bedřich Korbař. Členové oddílu podobně, jako od zbylých dvou z regionu, dosáhli nemalých úspěchů. „Výsledkově to dopadlo docela dobře. V kategorii do 18 let jsme získali třetí příčku. Dobré umístění jsme měli i v seniorech a posbírali jsme i několik čtvrtých míst. Na to, jaká byla účast, tak to nebylo zlé,“ konstatoval s úsměvem Bedřich Korbař.

V kostelecké hale přitom došlo i na ne zcela tradiční oficiality. Nechyběla totiž národní hymna, ale… „Měli jsme tam takovou zajímavost, že jsme nechali českou hymnu zahrát rockově, hrála se na elektrickou kytaru. Vládla prostě maximální spokojenost,“ usmála se Jana Vyskočilová. Mohla být navíc spokojená dvojnásob. Nejen z povedených výsledků, ale také proto, že nový klub, kterým plumlovský Falcon je, pořádal šampionát vůbec poprvé za svou krátkou existenci.