Hodně úspěšnou výpravu zaznamenal klub krasojízdy TJ Stavební stroje Němčice nad Hanou poslední dubnovou sobotu, kdy ve Svitávce proběhl juniorský šampionát. Kromě kolové bojovali o mistrovské tituly i reprezentanti druhého odvětví sálové cyklistiky – krasojízdy. A právě tam usilovalo o medaile kvarteto zástupců němčického oddílu. A dařilo se jim skvěle.

„V kategorii juniorů dvojic, která je otevřená i pro smíšené dvojice, zvítězil těsně pár Vojtěch Blažek - Pavel Šín z Komety Brno před dvojicí Anežka Pokorná - Kryštof Nečas z Favoritu Brno. Bronzový stupeň obsadili Tereza Kypastová a Jirka Doležel z Němčic nad Hanou. V kategorii dvojic juniorek získaly nejvyšší hodnocení Alena Florová a Kateřina Vosičková z Němčic nad Hanou před pankráckou dvojicí Julie Tůmová - Hana Cikánková a zlínskou dvojicí Tereza Buršíková - Kateřina Návojová,“ vyzdvihl úspěchy předseda němčického oddílu Jiří Vosička.

Mezi jednotlivci skončil v juniorech čtvrtý Jiří Doležel. Největší konkurenci pak nabídla kategorie juniorek. „Na prvních dvou místech skončily oddílové kolegyně z TJ Stavební stroje Němčice nad Hanou – Alena Florová a Kateřina Vosičková. Na stupních vítězů je doplnila Tereza Buršíková z TJ Sokol Zlín-Prštné,“ konstatoval Vosička.

Ve výsledku zavládla na jihu Prostějovska spokojenost. Celkem totiž Němčičtí dokázali z pěti startů vydolovat hned dvě zlata, jedno stříbro a jeden bronz.