V předchozích dvou letech se jarně dubnový start raftařů do nových sezón kvůli koronavirovým restrikcím buď vůbec neuskutečnil, nebo termínově odsunul na později. Tentokrát už tradici nestálo nic v cestě, ale Raft team Tomi-Remont Prostějov i tak vstoupil do soutěžního roku 2022 účastnicky skromněji.

Na zahajovacích závodech Českého poháru R4 (čtyřmístných člunů) na řece Sázavě měl jedinou posádku, a to juniorů věkové kategorie U19. Nicméně David Šrámek, Hynek Plášil, Matěj Šťastný a Ondřej Veselý za krásného, až letního počasí v korytě s malým množstvím vody dokázali zvítězit.

Na druhý díl ČP R4 konaný na řece Kamenici a obsahující hned dva pohárové závody už Tomi-Remont vyslal přece jen víc posádek, konkrétně tři. Muži TR ZUBR vybojovali dvě stříbra, muži TR HIKO dojeli dvakrát pátí a veteráni TR MASTERS získali jedno prvenství i jedno druhé místo.

Květnové mistrovství republiky na Labi ve Špindlerově Mlýně podrobně rozebereme v příštím vydání Večerníku, stejně jako nyní právě probíhající světový šampionát R4 v Bosně a Hercegovině. Prostějovský tým tam od 25. května do 1. června zastupují coby součást reprezentace České republiky tři lodě: muži TR HIKO, ženy TR OMEGA Tygříci a veteráni TR MASTERS. 

 

výsledky českého poháru r4

SÁZAVA

Junioři U19: 1. TR HROM (David Šrámek, Hynek Plášil, Matěj Šťastný, Ondřej Veselý)

KAMENICE 1

Muži: 2. TR ZUBR (Filip Jelínek, Václav Kabrhel, Václav Kristek, David Lisický), 5. TR HIKO (Aleš Daněk, Jan Havlíček, Jan Šťastný, Petr Veselý)

Veteráni: 1. TR MASTERS (Aleš Daněk, Stanislav Hajský, Michal Hric, Jan Šťastný)

KAMENICE 2

Muži: 2. TR ZUBR (Filip Jelínek, Václav Kabrhel, Václav Kristek, David Lisický), 5. TR HIKO (Aleš Daněk, Jan Havlíček, Jan Šťastný, Petr Veselý)

Veteráni: 2. TR MASTERS (Aleš Daněk, Stanislav Hajský, Michal Hric, Jan Šťastný)