Již poslední dubnovou sobotu odstartoval letošní ročník rally-sprintu v Kopné. Motorističtí fanoušci měli šanci vidět první rally podnik po dvou letech, který nebyl ovlivněn proticovidovými opatřeními spojenými s pandemií. Diváci měli přístup k servisu a k tratím. Na trati při premiéře ročníku nemohl chybět ani tým Futures Contproduct s posádkou ve složení Michal a Ivan Horákovi z Prostějova. Michal Horák jako řidič startoval v nové Fabii R5.

Na zajetí přitom neměl moc času. V novém autě jel prvně ve čtvrtek 28. dubna na testování a předvádění auta. S vozem se ale rychle sžil a bylo vidět, že s každým najetým kilometrem podává lepší výkon. Mechanici udělali od testování až do ostrého závodu spoustu práce a vše bylo perfektně připraveno na sobotní jízdu. Na první podnik v Kopné tak vyrazil tým Futures Contproduct plný očekávání.

„Jako hlavní cíl jsme si stanovili dojet v pořádku a nasbírat co nejvíce zkušeností,“ říká Ivan Horák, navigátor týmu. Přestože prvních pět rychlostních zkoušek (RZ) šlo hladce a schylovalo se na úspěšný výsledek, nakonec tým Futures Contproduct kvůli závadě na motoru nedojel šestou rychlostní zkoušku (RZ). „Na páté ´erzetě´ jsme dosáhli sedmého nejlepšího času. Bohužel nás potom zastavila porucha motoru a museli jsme odevzdat jízdní výkaz z deváté příčky ABS. Velmi nás to mrzí, ale i to se stává. Přestože byl motor v polovině životnosti, nevydržel,“ úposteskl si jeden z Horák´ů.

Tým Futures Contproduct následně absolvoval Rallye Plzeň. V souvislosti s tímto podnikem manažer týmu a jednatel stejnojmenné společnosti Milan Korčák věří v lepší výsledky. „Kluci zajeli v Kopné výborných pět rychlostních zkoušek. Škoda že to následně nevyšlo, ale jako tým se budeme podnik od podniku zlepšovat a čekají nás výborné závody snad alespoň s tolika fanoušky, kolik bylo na rallysprintu,“ říká. Celkem v závodech, které zapsaly 27. ročník, startovalo 95 posádek.