Velký počin se povedl Aeroklubu Josefa Františka Prostějov. Na Mistrovství ČR v letecké akrobacii kluzáků se v Roudnici nad Labem představil také Tomáš Michálek. A ke svým četným úspěchům přidal na domácím šampionátu další.

 „Kategorie Advanced se létá na nejvýkonnějších akrobatických speciálech současnosti – kluzácích Swift S-1. Přestože se na něj Tomáš Michálek z Aeroklubu Josefa Františka Prostějov přeškolil teprve před několika týdny a sbírá s ním své první zkušenosti, povedl se mu na tomto mistrovství obrovský úspěch. Po velmi těsném a napínavém souboji vybojoval první místo!“ uvádí za prostějovský klub Libor Šebestík.

A to není vše, úspěch posunul mladého závodníka ještě dál. „Bude naši vlast reprezentovat i na Mistrovství světa v letecké akrobacii kluzáků, které se uskuteční letos v srpnu ve Francii. Pro prostějovského, teprve 22letého závodníka, je to již druhý titul mistra republiky. Blahopřejeme mu,“ vzkazuje Šebestík.

Předávání cen proběhlo na leteckém dnu Memorial Air Show v Roudnici nad Labem, kdy Tomáš Michálek převzal zlatou medaili z rukou ministra dopravy Martina Kupky.