Chceme ukázat, že vzpěračky nejsou jen hory masa, ale krásné ženy. S tímto heslem před lety vyrazila na veřejnost vzpěračka Julie Švecová. A jak řekla, tak činí. Každoročně pořádá vytvoření kalendáře plného vzpěraček. Někdy bez tématu, jindy s tématem. Stalo se tak, že se fotilo na jižní Moravě, u vinic. Nebo ve stylu postapokalyptického světa. „Pro letošek téma nemáme. Prostě hezké fotky hezkých holek,“ usmívá se Julie Švecová.

V minulosti se část fotek vytvořila na Prostějovsku. Například v bývalém lešanském mlýně, dále nedaleko Zdětína a celá řada na plumlovském zámku. Letos tomu tak nebude. „Fotilo se v Libovicích u Slaného a u mě ve Vilémově v Olomouckém kraji. Zde se fotilo osm vzpěraček, u Slaného čtyři. Fotograf Jakub Kruliš bydlí u Slaného, proto bylo první focení tam, kde to zná,“ říká Julie Švecová, která je rodačkou z Prostějova. Povedlo se jí zorganizovat focení vzdor tomu, že vzpěračky pochází ze všech koutů země. Třeba z Prahy, Brna nebo Bohumína.

Důležitou součástí počinu je vznik plakátů s některými fotkami vzpěraček. Plakáty se totiž následně na internetu draží a účastníci dražby přispějí na charitativní účely. „Charitativní část, tedy dražba plakátů, ještě není naplánovaná. Nemáme ještě vybrané fotky ani člověka. Ale bude to určitě přes konto Bariéry,“ upřesnila Julie Švecová. Kalendář by měl být hotový začátkem září.