Týden před druhým vrcholem letošní sezóny absolvovali parašutisté Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov závod Světového poháru na přesnost přistání 2022. Ve slovinském Bledu tak vlastně šlo o generálku, která se reprezentantům České republiky vydařila.

„Celou soutěž však provázelo velmi turbulentní počasí se silným větrem na hraně regulérnosti. Pouhý let v letadle byl adrenalinový zážitek. A například rumunská juniorka ani po dvaceti minutách ve vzduchu nebyla schopna přistát,“ pousmál se hlavní trenér ASO Dukla Libor Jiroušek.

„Oba naše týmy nastupovaly do finálového kola shodně na druhém místě se ztrátou šesti centimetrů na vedoucí Slovince. Druhé družstvo ve složení Petr Směšný, Jakub Pavlíček, Bonifác Hájek, Jakub Rataj a Ondřej Žák nakonec obsadilo čtvrté místo,“ informoval Jiroušek.

„Co se týká našeho prvního kolektivu, tomu se poslední kolo ještě zkomplikovalo seskokem Jiřího Gečnuka, kterému dali rozhodčí plnou penalizaci. Následně po protestu ale uznali svou chybu a Jirka šel na opakovací seskok. V něm dal dva centimetry a kluci v sestavě Jiří Gečnuk, Petr Chládek, Hynek Tábor, Miloslav Kříž, Oldřich Šorf skončili druzí, tím pádem získali cenné stříbro,“ potěšilo Jirouška.

Radost mohl mít i z individuální výkonnosti svěřenců, zejména dvou nejlepších, jimž se ve Slovinsku u známého jezera hodně dařilo. „V jednotlivcích se velice dobře ukázali Jirka Gečnuk s Ondrou Žákem, když shodně vybojovali bronzové medaile za dělenou třetí pozici,“ připojil kouč prostějovských parašutistů.

Ti už jsou nyní ve víru civilního mistrovství světa 2022, jež hostí od 16. do 24. července Strakonice.