Další splněný cíl si může odškrtnout uznávaný trenér Stanislav Popelka z Hvozdu. Uplynulou sobotu 6. srpna se na závodišti v Pardubicích běžela třetí kvalifikace na populární Velkou pardubickou. Na pátém místě v ní doběhl Popelkův svěřenec Zataro, který tím splnil limit pro říjnový start v nejtěžším dostihu kontinentální Evropy.

Zatara by měl do Velké pardubické doprovodit další kůň ze stáje Na Srdéčku. Stretton dokázal splnit podmínky pro start v náročném dostihu již v květnu, když v kvalifikaci doběhl čtvrtý.

Hlavní letošní hvězdou stáje však pro letošek zůstává její odchovanec Larizano. Ten totiž zvítězil v Prvomájové steeplechase v Lysé nad Labem. Díky tomu se stal vůbec nejstarším vítězem v 61leté historii tohoto prestižního dostihu. Kůň, který dlouho bojoval se zraněními, si tak za svoji kariéru vyběhal již solidních 2,1 milionu korun. Už loni na podzim totiž zářil v Polsku. Ve Velké Wroclavské doběhl druhý, v říjnu pak ve vrcholu tamní překážkové sezóny Crystal cup dokonce zvítězil. Na svoji fazónu dokázal navázat i na tuzemských závodištích. První květnový den v Lysé nad Labem porazil dvojnásobného vítěze Prvomájové ceny a vítěze Velké pardubické z roku 2019 Theophila.

„Po tom, co Larizano předváděl na podzim v Polsku, jsem od něj podobný výkon čekal. Důležité bylo, že se nezranil a že jej do dostihu vedl žokej Jaroslav Myška, který si s ním náramně rozumí,“ hledal příčiny úspěchu svého svěřence spokojený trenér Stanislav Popelka.