Jak už Večerník informoval v minulém vydání, velice solidní výsledky si odvezlo sourozenecké duo Ponížilových z mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice. Dominik vybojoval 10. a 12. místo, Dominika byla 10. na přeskoku a v celkovém pořadí skončila dvanáctá. Největšího úspěchu pak dosáhla v soutěži družstev, když přispěla k páté příčce.

Evropský šampionát ve sportovní gymnastice pokračoval od 14. do 20. prosince v Turecku soutěžemi juniorek a žen. V Mersinu, který jako pořadatel zaskočil po odstoupení Baku, chyběly kvůli pandemii koronaviru reprezentantky řady silných států, jako je Rusko, Nizozemsko, Británie, Francie nebo Švýcarsko.

Členkou reprezentačního týmu ČR žen byla také prostějovská gymnastka Dominika Ponížilová. Jako nejlepší z české výpravy obsadila v absolutním pořadí 12. místo v konkurenci 47 účastnic ze 16 zemí. „Krůček od finále byla na přeskoku, když v této disciplíně obsadila vynikající desáté místo a byl z Češek nejblíž postupu do finále,“ prozradila osobní trenérka Veronika Lukášová. „Souboj na dálku mezi sestrou a bratrem tak dopadl, dá se říci, nerozhodně,“ dodala s úsměvem.

Ve finále si ale zacvičila, když český tým ve složení Aneta Holasová, Dominika Ponížilová, Sabina Hálová, Magdaléna Coufalová a Natálie Brabcová zopakoval v šestičlenném souboji umístění z kvalifikace a skončil pátý.  (sob)

FOTO 52 Sob gymnastika_me

Dominika Ponížilová si připsala na ME ve sportovní gymnastice pěkná umístění. Foto: archiv TJ Prostějov