Ve švýcarském Locarnu tradičně vyvrcholil Světový pohár v klasickém parašutismu na přesnost přistání.

O posledním zářijovém víkendu tam byl na programu závěrečný závod letošního ročníku tohoto seriálu, ve kterém parašutisté Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov reprezentující Českou republiku dosáhli na jeden báječný triumf.

Tým prostějovské Dukly 1 totiž druhým místem ve Švýcarsku potvrdil své suverénní vítězství v konečném pořadí soutěže družstev SP 2022! „Zlato v součtu čtyř dílů Světového poháru jednoznačně dokládá, že naše dvě první místa z letošního mistrovství světa nebyla náhodná,“ konstatoval spokojený vedoucí starší trenér ASO Libor Jiroušek.

Kolektivu Dukly 2 se naopak v Locarnu tolik nedařilo. „Den před odjezdem ze sestavy vypadl nemocný Jakub Rataj. Družstvo doplněné juniorem Oldřichem Zbíralem pak v závodě neuspělo a celkově skončilo čtvrté, což ale také není vůbec špatné. Byť i tady byla medaile blízko,“ poukázal Jiroušek.

„Individuálně se na bednu z našich kluků žádný neprosadil ani na švýcarském podniku, ani v celkovém hodnocení. Ačkoliv čtvrtý Petr Chládek, šestý Hynek Tábor i devátý Ondřej Žák k tomu měli hezky nakročeno. Sestava výběru Czech military team I se však v průběhu sezóny měnila, stálými členy zůstávali jen Hynek Tábor a Jiří Gečnuk – a oba bezesporu byli velkými oporami. V návaznosti na změny v prvním družstvu se často obměňoval i Czech military team II, no a v součtu se dá říct, že naše výsledky z SP jsou letos velmi kolektivní,“ zhodnotil Jiroušek.