Součástí užší světové špičky v disciplíně canopy piloting je prostějovský parašutista Jakub Sklenka. Čerstvě to potvrdil vydařenou účastí na mistrovství světa 2022 v USA, kde vybojoval šesté místo.

Díky nominaci Aeroklubem ČR mohl prostějovský parašutista Jakub Sklenka odcestovat jako český reprezentant do amerického města Eloy, dějiště letošního MS. Canopy piloting je pilotování sportovního padáku tvořené třemi disciplínami.

V této kombinaci se mu sice nepodařilo obhájit umístění v elitní desítce z minulého šampionátu, ale v jedné z disciplín Sklenka vytvořil nový národní rekord v délce pilotování padáku, což znamená zápis do rejstříku rekordů Mezinárodní letecké federace FAI.

Velice pěknou šestou pozici pak obsadil v jiné samostatné disciplíně Freestyle. Jako ryze amatérský sportovec si tedy vedl nadmíru dobře a navázal na své předchozí úspěchy. Vzpomeňme například devátou i desátou příčku z loňského mistrovství světa, jedenáctý post na World Games 2022, letošní titul mistra České republiky nebo týmový bronz z mezinárodních závodů v Dubaji 2022.