Dětská charitativní show „Sportovní hvězdy dětem 2022“, podpora činnosti Junáku a hokejového mládežnického klubu. To jsou oblasti, kam radní doporučují zastupitelům poslat dotační finance.

Hned několik žádostí o dotaci projednala na svém úterním zasedání rada města. A rozhodla se sportovním spolkům a subjektům přispět z rozpočtu na činnost. Schválena byla podpora akce Sportovní hvězdy dětem 2022. „Konkrétně půjde na moderátorské a organizační služby, věcné ceny, pronájem a marketingové náklady doporučujeme vyčlenit částku 300 tisíc korun. Jde o jednorázovou akci, která je velice oblíbená,“ nastínil první dotační podporu náměstek primátora pro školství a sport Miloš Sklenka.

Další finanční prostředky půjdou Junákům. „Navrhujeme poskytnout osmdesát tisíc korun na pronájem mobilních toalet a cisterny s pitnou vodou, dopravu, zálohy na energie, vybavení klubovny, vybavení tábora nebo výtvarný materiál,“ konkretizoval náměstek Sklenka a přidal poslední oblast, kam radní doporučují zastupitelům dotaci poslat. „Navrhujeme dotační podporu ve výši 1,3 milionu korun pro SK Prostějov 1913, konkrétně na podporu činnosti hokejového mládežnického klubu. Dotaci je možno využít na pronájem ledové plochy a prostor zimního stadionu a sportovišť, dopravu na utkání a turnaje a soustředění,“ uzavřel návrhy náměstek Sklenka.