Krátký oddech je minulostí. Lukostřelci napříč Českem se znovu představují na závodech. Pouze se po necelý měsíc dlouhé přestávce přesunuli z venkovních střelnic do sportovních hal. Přesun se týkal také členů Lukostřelby Prostějov. A novou sezónu zahájili hned několika závody.

Hned na úvod sezóny přišel závod v Kostelci na Hané. Tam se představili členové oddílu ve velice dobrém světle. Došlo přitom ale i na kuriózní situaci. Shodu tak dokonalou, že nešla prakticky vyřešit. O zpestření se pak postarali Kamil Kovář a Josef Křesla, kteří nastříleli nejen shodný výsledek, ale i stejný počet desítek, devítek a osmiček, a tak jim nezbylo nic jiného než se společně podělit o druhé místo,“ připomíná oddíl na svém facebookovém profilu. Situace byla o to kurióznější, že se jednalo o kolegy z jednoho oddílu.

Ani v polovině prosince ale lukostřelci nezaháleli. Mnozí se přihlásili do závodu, který se uskutečnil v Prostějově. Dorazili závodníci ze čtyř klubů: Prostějova, Kostelce na Hané, Olomouce a Kroměříže. Celkem si zastřílelo 26 střelců, přičemž v některých věkových kategoriích se utkávaly jen dvojice, případně se vyskytly i situace, kdy v kategorii byl jediný střelec. Formu nicméně v nejlépe obsazené kategorii mužů potvrdil Michal Hlahůlek. Úřadující mistr a člen Lukostřelby Prostějov závod ovládl výrazným rozdílem čtrnácti bodů.