Déšť a chlad s teplotou sedm stupňů Celsia i nepříjemným větrem charakterizovaly Mistrovství České republiky v letním biatlonu dorostu a dospělých 2020 v Letohradu, za nímž se s odstupem času ohlížíme.

Biatlon je každopádně venkovní sport a závodníci nejsou z cukru, proto se normálně soutěžilo. A mezi účastníky samozřejmě nechyběli zástupci Klubu biatlonu Prostějov. Ve vytrvalostním závodě vybojoval třetí místo v kategorii mužů Roman Večeřa a dvanáctý skončil Max Černý, mezi dorostenkami obsadily Anežka Klapková třiadvacátou a Elen Melcrová dvacátou sedmou příčku, v dorostencích doběhl Jan Koutný třiadvacátý.

Ve sprintu byli v konkurenci mužské elity Roman Večeřa čtvrtý, Ondřej Vystavěl dvanáctý a Max Černý sedmnáctý. V kategorii dorostenek si výrazně polepšila desátá Anežka Klapková, mírně i jednadvacátá Elen Melcrová. Dorostenec Jan Koutný zaknihoval dvacátou pozici a nutno podotknout, že se mu MČR moc nevydařilo. Během roku totiž končil v Českých pohárech na předních příčkách a patřil tudíž ke kandidátům na medaili.

„Přes ne úplně oslnivé výsledky na národním šampionátu si myslím, že vrcholná akce byla pro naše závodníky skvělou motivací i výzvou do další sezóny,“ zhodnotil trenér prostějovského Klubu biatlonu a stále aktivní (navíc úspěšný) sportovec Roman Večeřa. 

 

V celorepublikovém hodnocení jednotlivců za uplynulý letní ročník soutěží se členové hanáckého oddílu umístili ve svých kategoriích následovně:

8. Jan Koutný (dorostenci)

59. Alexandr Bábek (dorostenci)

18. Anežka Klapková (dorostenky)

21. Elen Melcerová (dorostenky)

38. Nela Hájková (dorostenky)

4. Roman Večeřa (muži)

17. Max Černý (muži)

19. Ondřej Vystavěl (muži)