Emoce, nadšení, zklamání. A tu a tam nějaká ta pořádná oslava. Sport toto všechno nabízí. A ten regionální nebyl výjimkou. V uplynulém roce jsme mohli znovu pozorovat celou řadu zajímavých událostí. Redaktoři PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku přitom byli se svým notýskem, perem, diktafonem nebo foťákem vždy nablízku.

Které radosti mohli sportovci, funkcionáři a trenéři s vámi sdílet? Bylo jich hodně. Kromě úspěchů tenistů a tenistek třeba další vydařený rok cyklistů, skvělé představení střelců z kuše či lukostřelců, kteří zažili jednu z nejlepších sezón vůbec. Velmi se ale dařilo také krasojízdě. V Němčicích nad Hanou mají nemalé ambice a jdou si za nimi.

Kromě individuálních sportů jsou tady ale také ty týmové. Ani v nich nezůstalo Prostějovsko pozadu. Největšího úspěchu dosáhly volejbalistky, když se radovaly z nečekaného a o to cennějšího titulu. Hodně radosti přinášeli také hokejisté. Jestřábi se po 19 letech dostali do semifinále Chynce ligy, což byl velký úspěch. Jen o něco méně se dařilo druholigovým fotbalistům 1.SK Prostějov, z regionálních týmů si postupové emoce do krajského přeboru užily v Konici, Čechovicích i Kostelci na Hané. Naopak v Kralicích na Hané panoval po celý rok zmar dovršený sestupem.

Jak vidíte, po sportovní stránce to byl skutečně rok bohatý a plný úspěchů, vzestupů, tu a tam svědkem nějakého pádu. A Večerník je moc rád, že u toho také mohl být a těšit se ze všeho dobrého, co závody a zápasy týmů i jednotlivců z Prostějovska přinesly. Do dalšího roku bychom pak všem popřáli hodně štěstí, úspěchů a energie, stejně jako ve sportu tolik důležité motivace. Zejména ale zdraví, vždyť bez něj by to (nejen) ve sportu prostě nešlo.

S přelomem kalendářního roku pak nastává čas, kdy také samotní sportovci a sportovkyně děkují svým fanouškům i sponzorům za přetrvávající podporu a přejí vše nejlepší do letopočtu 2023.

Pravidelné zpravodajství ze všech sportovišť vám během uplynulého roku 2022 pod vedením šéfredaktora Petra Kozáka přinášeli Michal Sobecký, Marek Sonnevend, Jan Frehar, Ladislav Valný a Tomáš Kaláb.

 

  Více najdete ZDE