Druhé a zároveň finálové kolo akce Hanácké curling 2022 na mobilním kluzišti u muzea na Masarykově náměstí přineslo v předposlední den minulého kalendářního roku spoustu zábavy i jeden rekord.

Mezi veřejností stále populárnější projekt v zimním olympijském sportu podle mírně upravených pravidel dle hanáckých specifik tentokrát doslova nadchl, vyvrcholení uplynulého ročníku se maximálně vydařilo. „Druhého a současně finálového kola se zúčastnilo rekordních čtyřiadvacet družstev, což je přibližně sto dvacet hráček a hráčů. Z tak velkého zájmu aktérů máme samozřejmě radost,“ řekl Večerníku hlavní organizátor Karel Ondrůj ze Sportcentra – DDM Prostějov.

Pokud zrovna neřádí covid nebo jiné krajně nepříznivé okolnosti, tak curling ve městě uprostřed Moravy prostě táhne. „Jde nám o to, aby si všichni účastníci co nejvíc zahráli a opravdu dobře se bavili. Proto byly na programu nejprve zápasy základní části a potom vše gradovalo vyřazovacími boji závěrečného play-off, které měly dost dramatický průběh,“ přiblížil Ondrůj.

Nakonec se z celkového triumfu radoval zkušený tým Modří ptáci, stříbro vybojoval kolektiv TM a třetí místo obsadili Fling-stones. „I přes relativně teplé počasí panovala na ledové ploše ryze zimní atmosféra. Turnaj se přitom nesl v přátelském duchu se zdravou soutěživostí. A některé duely – především semifinálové i ty poslední o konečná umístění – přinesly velkou vyrovnanost,“ líbilo se Ondrůjovi.

Přítomní si mohli vychutnat skutečně výbornou kulisu. „Průběh turnaje zpříjemnila přítomnost příznivců soupeřících družstev, kteří hlasitým fanděním povzbuzovali své týmy. Líté zápasy navíc sledovali také náhodní kolemjdoucí, celkově to bylo super,“ radoval se Ondrůj za pořádající Sportcentrum – DDM.

V mančaftu vítězných Modrých ptáků se z prvenství radovala i náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová. „S naším týmem hrajeme Hanácké curling už řadu let od jeho vzniku. Velice nás to baví, je to skvělá zábava. A za ty roky jsme nasbírali tolik zkušeností, že se pořád zlepšujeme, až se nám povedlo tentokrát celkově vyhrát,“ smála se nadšená curlerka a politička v jedné osobě.

Karel Ondrůj pak na závěr doplnil jednu důležitou věc. „Poděkování patří všem organizátorům z řad Sportcentra – DDM i ledařům za pořadatelské zajištění akce a zastupitelům statutárního města Prostějov za to, že opět umožnili na mobilním kluzišti realizovat curlingové turnaje pro širokou veřejnost!“