Vysoký úřednický post získal začátkem roku bývalý starosta Kostelce na Hané František Horák. Jak oznámila na svých internetových stránkách Národní sportovní agentura, stal se dlouholetý komunální politik za KDU-ČSL jejím místopředsedou!

„Jsem zde pár dní. Zatím se ještě rozkoukávám. Je to nedávno založená agentura, moderní, ale mladá. Je co zlepšovat a využiji při tom zkušenosti z městského úřadu v Kostelci na Hané,“ svěřil se s prvními pocity František Horák. Ten byl starostou a předtím také místostarostou Kostelce na Hané.

„Měl jsem vždy blízko ke sportu. Studoval jsem fakultu tělesné kultury, hrál házenou. Pod palcem jsem měl starost o sportoviště či sokolovnu. A byl jsem také členem pro mládež a sport na Olomouckém kraji, kde jsem se zase seznámil s problematikou dotací,“ vyjádřil se dále exkklutivně pro Večerník.

Nyní bude mít spoluzodpovědnost za chod úřadu, který například řeší dotace Můj klub. Ty patří k největším v oblasti sportu – roce 2022 úřad na této dotaci přisoudil jeden a půl miliardy korun. „Byl bych rád, kdyby tento úřad lidé vnímali pozitivně, že pomáhá sportovcům. A taková byla i komunikace,“ přeje si František Horák.