Dvojnásobný vítěz ankety o nejlepšího atleta světa a světový rekordman ve skoku o tyči Armand Duplantis ze Švédska bude zřejmě největší hvězdou dvaašedesátého ročníku podniku Zlatá tretra, který proběhne na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích v úterý 27. června.

„Těším se, že se do Ostravy po dvou letech vrátím. Stadion se mi líbí, skvělá atmosféra mě motivuje. Věřím, že na Zlaté tretře budu mít správnou podporu a s fanoušky si závod užijeme. Rád bych atakoval hranici šesti metrů,“ potvrdil svoji účast Duplantis.

Třiadvacetiletý tyčkař je světovým rekordmanem od roku 2000, jeho aktuální maximum je 621 cm z loňského mistrovství světa v Eugene. Pořadatelé Zlaté tretry doufají, že by se letos na druhý pokus mohl postarat o první šestimetrový skok v historii mítinku. Přede dvěma lety v chladném počasí Duplantis v Ostravě vyhrál výkonem 590 cm a odolal mu i rekord mítinku Američana Sama Kendrickse.

„Do Ostravy jsme se vždy snažili přilákat ty největší hvězdy. Stále se to daří. Zlatá tretra má skvělou pověst, patří mezi nejlépe hodnocené mítinky. Atleti se díky tomu rádi vrací. Mám radost, že to platí také v případě Armanda Duplantise. Věřím, že se předvede ve skvělé formě a udělá nějaký parádní výsledek,“ přeje si promotér Zlaté tretry Miroslav Černošek.

Vstupenky můžete kupovat již teď přes portál www.ticketstream.cz.