První únorovou sobotu proběhl 1. ročník amatérského turnaje ve stolním tenisu O putovní pohár starosty obce Myslejovice. Konal se v kulturním domě v Křenůvkách pod záštitou hasičů z Kobylniček, Křenůvek a Myslejovic.

Své sportovní dovednosti si přijelo porovnat 28 hráčů ze všech koutů Moravy. Akce měla dokonce mezinárodní zastoupení v osobě Jána Klempy, jenž vážil cestu až ze Slovenska.

Účastníci byli rozlosováni do čtyř základních skupin. Ty ovládli dle očekávání Lukáš Pírek, Ján Klempa, Petr Piňos a Aleš Střebovský. Do vyřazovacích bojů postupovali z každé skupiny čtyři nejlepší, kteří se následně utkali v osmifinálovém pavouku. A tím se postupně blížil vrchol celého turnaje. Vše probíhalo pod dohledem zkušeného rozhodčího Ivana Hošťálka z Polkovic.

Šestihodinový zápasový maraton měl skvělou atmosféru, která postupně gradovala, k vidění byly velmi kvalitní sportovní výkony. Vítězství nakonec získal po velkých bitvách Jaroslav Koutný z Čech pod Kosířem, jenž ve finále porazil Petra Škrabala ze Šternberka. V souboji o bronzovou příčku předčil Martin Hýbl z Dětkovic jediného zahraničního účastníka Jána Klempu.

Pro všechny aktéry byly připraveny věcné ceny, nejlepší osmička si navíc odvezla krásné poháry včetně medailí. Cenné kovy plus drobné ceny dostaly rovněž tři dámy, které se nebály a přijely si zahrát i porovnat síly s mužskou konkurencí.

„Z organizačního pohledu jsem s úrovní turnaje nadmíru spokojen. Přesto že se jednalo o premiéru, tak přijali pozvání velmi kvalitní hráči. Ještě jednou gratulujeme vítězům a ostatním borcům děkujeme za účast. Poděkování patří i lidem z řad hasičů, kteří naplno pracovali, aby vytvořili kvalitní zázemí pro všechny zúčastněné. A ti to s povděkem kvitovali,“ zhodnotil pro Večerník jeden z hlavních organizátorů celého klání Milan Buriánek. „Už nyní plánujeme druhý ročník, který se bude konat během podzimního období,“ doplnil.