To jsou tedy borci! Zimní plavání to nejsou pouze štědrodenní exhibice u plumlovské přehrady. Jeden z nejtěžších závodů sezóny mají za sebou plavci DZP Haná Prostějov. Z brněnského Mistrovství ČR v zimním plavání přivezli v sobotu 11. února hned trojici medailí.

 

K ledové Svratce vyrazilo z Prostějova celkem 19 sportovců. Připraveny pro ně byly tratě dlouhé 100, 250, 500 a 750 metrů. „Řeka se s námi rozhodně nemazlila, voda o teplotě 1,6 stupně Celsia dala každému pořádně zabrat,“ komentovala Alena Učňová, která ovšem po závodě zářila radostí.

Na Mistrovství ČR se jí totiž v její věkové kategorii nad 40 let podařilo na trati 500 metrů získat bronzovou medaili. To samé platilo i pro Zinu Klečkovou, která skončila třetí v kategorii žen starších 60 let. Dokonce stříbrnou medaili si pak domů odvážel veterán Andrej Dzuba soutěžící mezi muži staršími 80 let. „Příště zkusíme zabrat ještě víc, a to hlavně v mladších věkových kategoriích,“ neztrácela bojovnost Učňová, která na stupních vítězů nahradila dlouhodobě úspěšnou Danu Zbořilovou. Předsedkyně prostějovského DZP Haná se však letos MČR nezúčastnila.