Dalšího významného ocenění za vynikající výsledky dosažené během minulého roku se dočkali parašutisté Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov. Na letišti v Roudnici nad Labem byli slavnostně vyhlášeni jako vítězové ankety Nejlepší sportovci Aeroklubu České republiky 2022!

Zasloužené dekorování patřilo týmu ve složení Jiří Gečnuk, Hynek Tábor, Oldřich Šorf, Miloslav Kříž a Petr Chládek, který na loňském civilním mistrovství světa ve Strakonicích dokázal znovu vyhrát v družstvech mužů jak přesnost přistání, tak kombinaci (absolutní pořadí). A to v rámci MS už potřetí za sebou, což je historický mezinárodní unikát!

„Tohoto ocenění si samozřejmě moc vážíme. A velmi děkujeme za výborné zabezpečení od nejvyšších míst – tedy samotné Dukly – přes všechny lidi včetně techniků, co se o nás starají,“ řekl v rámci slavnostního setkání Jiří Gečnuk, jenž i po padesátce stále patří mezi nejlepší klasické parašutisty na planetě Zemi.

Společně s parťáky si mohli vychutnat předání ceny i osobní gratulaci přímo od nového prezidenta ČR Petra Pavla, který má coby generál k armádě logicky blízko. „Je možná škoda, že tím, že letecké sporty nejsou profilové jako fotbal, hokej nebo tenis, tak se jim nedostává tolik pozornosti. Ale platí pro ně jistou parafrází už to, co řekl Winston Churchill o našich letcích za druhé světové války. A sice, že asi nikdy v historii tak malá hrstka lidí neudělala tolik pro tak mnoho. Tady je to taky hrstka lidí a pro nás všechny udělali obrovské renomé ve světě,“ prohlásil Petr Pavel s uznáním. 

08 parasut1