Halové mistrovství České republiky dorostu je minulostí. O víkendu 18. a 19. února se konalo 32. mistrovství, tentokrát v Nymburku. A už na úvod přepsalo jeden milník. „Zúčastnilo se jej 153 lukostřelců a lukostřelkyň z celé republiky, což je dosavadní rekord v počtu startujících v historii halového mistrovství,“ prozradila předsedkyně klubu Lukostřelba Prostějov Magda Robová.

 

Prostějovská lukostřelba měla na akci četné zastoupení. Juniory reprezentovali Jan Čalkovský a Ondřej Martinek, juniorky Eliška Koleňáková, Mariia Kovalenko a Eliška Novotná. Z kadetů reprezentoval Prostějov Denis Zvonek.

První překážku se zástupcům prostějovské lukostřelby podařilo pokořit. „V sobotu nás čekal kvalifikační závod, ze kterého se všem naši střelcům podařilo probojovat do nedělních eliminačních soubojů,“ uvedla Robová. Pak už následovaly eliminace, tedy postupné zužování startovního pole až do finále. A i v něm měl Prostějov zastoupení. „V eliminacích se nejvíce dařilo holkám, kdy prošla Eliška Novotná z 12. místa z kvalifikace až do zlatého finále. To s přehledem ovládla a získala zlatou medaili a titul mistryně ČR. Další medaili, tentokrát bronzovou, vybojovala naše nová členka Mariia Kovalenko,“ hodnotila šéfka lukostřeleckého oddílu v Prostějově. Zlato navíc získaly v závodu družstev juniorky, v jejichž týmu byla i Eliška Koleňáková.

I v dalších kategoriích se ale oddílu z Prostějova vedlo. „V jednotlivcích si pak dobře vedl i kadet Denis Zvonek. Přestože to bylo jeho první halové mistrovství dorostu, skončil na 5. místě. Shodné umístění pak dosáhlo i družstvo juniorů ve složení Jan Čalkovský, Ondřej Martinek a Denis Zvonek, kdy v rozstřelu podlehlo družstvu z Votic,“ konstatovala Magda Robová. Zároveň poděkovala střelcům za reprezentaci jak klubu, tak města Prostějova.