Hned dvě mistrovství republiky mládežnických zápasníků pro rok 2023 se uskutečnila během února. Na obou startovali talentovaní členové oddílu TJ Sokol Čechovice, z nichž jeden dosáhl na stupeň nejvyšší. „Výborný výsledek,“ radoval se Vojtěch Szilva z čechovického oddílu.

 

Netradičně v neděli se konalo MČR kadetů a mladších žáků řecko-římským stylem v Havlíčkově Brodu. Z čechovického oddílu tam odjeli kvůli početné marodce jen dva borci. Mladší žák Lukáš Vávra skončil ve váhové kategorii do 52 kilogramů na 5. až 6. příčce a stejné umístění vybojoval Filip Kouřil mezi kadety do 80 kg, ač je věkem ještě starší žák.

O týden později proběhl další národní šampionát v zápase, znovu kadetů a mladších žáků, ale tentokrát volným stylem v Ostravě – Nové Bělé. Sokol Čechovice měl na severu Moravy tři své zástupce. Kadet Adam Lajčík obsadil ve váze do 71 kilogramů po nemoci devátou pozici, mladší žák Lukáš Vávra (do 52 kg) zůstal s bilancí tří vítězství a dvou porážek těsně pod bednou na nepopulárním čtvrtém postu.

Bez medaile se však mladí Hanáci domů nevraceli, neboť ve váze do 57 kilogramů získal mistrovský titul a tím pádem zlato Chris Marek Dostál!