Otužilci se neschází pouze jednou v roce při oblíbené Štědrodenní koupeli na plumlovské přehradě. Po celou zimu se plavci z klubu DZP Haná Prostějov pravidelně účastní některých z celkem 27 závodů konaných po celé ČR. Dva z nich sami pořádají. První se konal loni v listopadu na plumlovské přehradě, druhý chystají na následující sobotu 1. dubna. Konat se bude v čisté vodě Pískovny Zářičí nedaleko Chropyně. 

 

Otužilecké vítání jara na Hané bude předposledním závodem letošní sezóny. Tu mají Hanáci rozjetou skvěle a aktuálně se prostějovský klub drží na 3. místě v soutěži o Český pohár zimního plavání, za početně největšími oddíly Prahy a Brna.

Závodu v Zářičí by se mělo zúčastnit přibližně 170 otužilců z celé ČR, kteří změří své síly na tratích od 100 do 1000 metů. Zúčastnit se ho však mohou i neregistrovaní sympatizanti tohoto zdravého životního stylu. „Po včasné registraci na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. si může trať 100 metrů vyzkoušet každý, kdo o to bude mít zájem,“ vyzvala všechny zájemce Gabriela Ježková z DZP Haná s tím, že registraci je nutné stihnout do 29. března. Prezence účastníků bude probíhat v místním kulturním domě v Zářičí od 9:30 do 10:30 hodin, po ní se plavci přesunou na místo konání závodu, které je od „kulturáku“ vzdáleno asi 700 metrů. První plavci vystartují v pravé poledne.