Navzdory přetrvávající koronavirové nejistotě, ve které nadále vedle České republiky žije celý svět, má rafting v ČR pracovní verzi termínové listiny svých závodů pro rok 2021, a to včetně nejdůležitějších mezinárodních klání. A Raft team Tomi-Remont Prostějov, jenž loi obhájil pozici nejúspěšnějšího tuzemského oddílu mezi vyznavači jízdy v člunech na divoké vodě, tak (snad) ví, kdy půjde do akce.

Podle předběžného rozpisu by se mělo začít už o posledním březnovém víkendu na řece Sázavě v Krhanicích. Během dubna následují rychle za sebou soutěže na Moravě v Hanušovicích, na Kamenici v Plavech a na Labi ve Špindlerově Mlýně, což bude vždy atraktivní sjíždění obávaných Čertových proudů pod organizační taktovkou právě Tomi-Remont PV.

Vrcholem letošní sezóny se pak stane z loňska odložené mistrovství světa v Číně (15. až 21. srpna), kde budou Česko reprezentovat ve většině kategorií posádky hanáckého klubu. Naopak domácí evropský šampionát 2020 byl zrušen bez náhrady, tudíž se neuskuteční.

„Podstatné je, aby se situace s covidem konečně dostala do normálu. A mohli jsme v tomto roce trénovat i závodit bez problémů tak, jak je naplánované,“ přeje si kapitán prostějovského Raft teamu Zbyněk Netopil. 

 

TERMÍNOVKA RAFTOVÝCH ZÁVODŮ 2021

27. března: Sázava (Krhanice)

10. a 11. dubna: Morava (Hanušovice)

17. a 18. dubna: Kamenice (Plavy)

24. a 25. dubna: Labe (Špindlerův Mlýn), Salza (Rakousko)

1. května: Orlice

29. a 30. května: Vltava (Troja)

5. a 6. června: Labe (Roudnice)

19. a 20. června: Vltava (České Vrbné)

26. a 27. června: Svratka (Vír)

15. až 21. srpna: mistrovství světa (Čína)

28. a 29. srpna: Vltava (Lipno)

11. a 12. září: Trnávka (Želiv)