I v pokračující nejisté době stižené koronavirem probíhají přípravy na nový ročník okresních soutěží v malé kopané, které na Prostějovsku již řadu let zastřešuje Česká unie sportu. Týmoví zájemci o start v nadcházející sezóně regionálních lig této odnože velkého fotbalu si už nyní s časovým předstihem mohou zajistit své místo.

Přihláška do okresních soutěží malé kopané ČUS Prostějovska 2021 je pro kluby k dispozici pro vyplnění i elektronické odeslání na internetových stránkách www.cuspv.cz v sekci Malá kopaná, uzávěrka platí do 19. března. Startovné je potřeba uhradit na pokladně Okresního sdružení ČUS PV (Česká ulice 15, Prostějov), a to ve výši 3000 korun pro členské oddíly České unie sportu a 3300 Kč pro nečleny České unie sportu.

„Věříme, že určitá nejistota, která mezi veřejností panuje ohledně další budoucnosti nejen sportovních soutěží, neodradí oddíly od toho, aby se opět přihlásily. Máme výhodu, že malá kopaná se hraje venku a v nižším počtu lidí, čímž může snadněji splňovat hygienická nařízení. Samozřejmě zatím nikdo neví, jestli hned od dubna, kdy normálně startujeme, budeme moci i tentokrát začít. Ukáže teprve nejbližší vývoj situace s covidem, ale my rozhodně uděláme maximum pro uskutečnění soutěží v normálním rozsahu,“ ujistil předseda výkonného výboru malé kopané ČUS PV Pavel Kočíb.

„Podle počtu přihlášených klubů pak stanovíme přesný hrací systém nové sezóny. Ještě před příchodem koronaviru jsme měli rozpracovanou verzi s rozdělením účastníků do dvou územních lig, kde by základní část hrály v jedné skupině prostějovské týmy a ve druhé skupině ty ostatní. Teď však teprve uvidíme, které mančafty se za současných nelehkých okolností reálně přihlásí. A až podle toho bude vypracována konkrétní podoba soutěží 2021,“ upřesnil Kočíb.