V pondělí 23. října se uskutečnil třetí ročník národní soutěže Sportovní den mládeže s tréninkovou akademií Jana Váni v Prostějově na venkovním sportovišti základní školy v Melantrichově ulici pro místní děti a mladé sportovce. Sportovní akce TAJV v Prostějově patřila mezi semifinálové turnaje v České republice. Účastníci turnaje se utkali v soutěžním pětiboji, který byl složen z fotbalu, florbalu, házené, frisbee a tenisu.

Z celkového vítězství na turnaji se zaslouženě radoval tým „Žluťáci“, který byl tvořen ze členů Eliška Dosedělová, Antonie Fajstlová, Matyáš Doseděl, Petr Fieber, Matěj Pospíšil, Štěpán Kincl a Šimon Rothrőckel. Finalisté postupového turnaje v Prostějově získali upomínkové diplomy, věcné odměny a mnoho dalších sponzorských cen.

Společně s oceněním obdrželi hráči z Prostějova nominaci na závěrečný šampionát, Národní finále v Kladně, který se bude konat 9. prosince v kladenské sportovní hale. Na Národním finále tak budou postupující finalisté reprezentovat zejména základní školu, město Prostějov a Olomoucký kraj.

„Sportovní den mládeže s TAJV v Prostějově byl realizován za podpory statutárního města Prostějova, Olomouckého kraje a partnerů soutěže, za což patří všem obrovské poděkování,“ uzavřel organizátor soutěže Jan Váňa.