Spoustu různých akcí sportovních i jiných už za pět let své existence přivítala hala Národního sportovního centra Prostějov. Dokonce se zde konal i národní šampionát v králičím hopu. Teď bude tato krásná budova na jeden den patřit mistrovství republiky v karate.

Nadcházející neděli 26. listopadu od 8.00 hodin půjde o MČR 2023 v tradičním Karate-Do, což je jeden z řady směrů daného bojového umění. Vrcholný národní podnik v NSC PV pořádá Česká aliance tradičního Karate-Do pro nejlepší závodníky a závodnice tohoto sportu, u široké veřejnosti možná ne tolik známého.

„Prezentujeme japonské bojové umění Karate-Do s důrazem na jeho původní podobu a duchovní význam cvičení tak, jak nám jej předal sensei Hidetaka Nishiyama. Tradiční Karate-Do je životním stylem a příležitostí po celý život rozvíjet i zušlechťovat nejen tělo, ale také osobnost bojovníka prostřednictvím tréninku bojových technik podle principů filozofie Bu-Do,“ přibližuje předseda výkonného výboru České aliance tradičního Karate-Do Petr Skryja.

Pokud jste zvědaví, co přesně se bude tuto neděli v prostějovském Národním sportovním centru dít, přijďte se podívat.