Celkem čtyři turnaje pod názvem Hanácké curling 2023 pořádá Sportcentrum-DDM Prostějov během této zimy na mobilním kluzišti v centru města mezi Zlatou bránou a prostějovským muzeem. První díl série proběhl druhý prosincový pátek večer za účasti deseti družstev.

„Původně jsme měli přihlášených patnáct týmů, ale kvůli nemocem některé musely svou účast postupně zrušit. Nevadí, i tak se turnaj myslím skvěle vydařil,“ hodnotil pro Večerník hlavní organizátor Karel Ondrůj ze Sportcentra-DDM.

„Hanácké curling se na naše mobilní kluziště vrátil už pátým ročníkem. I tentokrát byl perfektně připravený led, panovaly krásně zimní podmínky a taky báječná atmosféra všech aktérů i přihlížejících diváků,“ radoval se Ondrůj.

„Už během dopoledne si přitom tuto netradiční formu curlingu vyzkoušeli žáci základních škol a studenti středních škol v celkem čtyřech hracích blocích,“ prozradil Ondrůj rovněž zapojení mládeže do originálního projektu.

„Atmosféra byla jako vždy výborná, nesla se v přátelském a svátečním duchu,“ zdůraznil šéf organizačního kolektivu. Základní část zahajovacího turnaje vyhrál Kras Vrahovice, který však v následném play-off nezvládl čtvrtfinále a skončil pátý.

Celkovým vítězem díky povedené vyřazovací části se tak stal tým Flingstones, volně přeloženo Odhozené kameny. Druhé místo obsadilo družstvo SK Sali a třetí příčku vybojovali Farmáři. „Všechny zájemce o účast zveme na další tři turnaje. Hanácké curling pokračuje 22. prosince, 5. ledna a 19. ledna,“ doplnil Karel Ondrůj.

 

HANÁCKÉ CURLING 2023 – VÝSLEDKY

Úvodní turnaj 8. prosince – pořadí po základní části: 1. Kras Vrahovice, 2. Prasklé gumy, 3. Jahody na medu, 4. Farmáři, 5. Flingstones, 6. Mokří banditi, 7. SK Sali, 8. Děti punče, 9. Black and White, 10. Žízeň.

Úvodní turnaj 8. prosince – konečné pořadí: 1. Flingstones, 2. SK Sali, 3. Farmáři, 4. Prasklé gumy, 5. Kras Vrahovice, 6. Jahody na medu, 7. Mokří banditi, 8. Děti punče, 9. Black and White, 10. Žízeň.