Zápasníci TJ Sokol Čechovice se v minulých týdnech zúčastnili dvou po sobě jdoucích akcí. K jedné cestovali na východ Čech, druhá je zavála na severní Moravu. A z obou se znovu vraceli s medailovým ziskem.

V Hradci Králové se uskutečnil Memoriál Františka Maňáska volným stylem starších i mladších žáků. Triumf a tím zlato vybojoval pro čechovický oddíl Patrik Lukovský, pátý skončil Lukáš Vávra, sedmý Adam Dvořák a devátý Damian Zeidler.

Jedním z aktuálních vrcholů bylo mistrovství republiky juniorských a žákovských kategorií volným stylem, jež v Nové Bělé pořádal vítkovický klub. Za Sokol Čechovice mělo startovat pět závodníků, ale kvůli nemoci nakonec nastoupili jen tři.

Z nich titul národní šampionky získala vítězná juniorka Barbora Drmolová (váhová kategorie do 72 kilogramů), žákyně Elena Polenová (do 72 kg) dosáhla třetí příčkou na bronz a žák Lukáš Vávra (do 57 kg) obsadil nepopulární čtvrté místo.

„Na soutěži opět rozhodovala jako sudí naše oddílová odchovankyně Kristýna Polanská. A za dlouholetou činnost rozhodčího byl Svazem zápasu ČR oceněn Milan Benda,“ prozradil trenér TJ Sokol Čechovice Vojtěch Szilva.