O předposledním dubnovém víkendu zahájili tuzemští vodáci svou novou sezónu 2024. Týkalo se to i dlouhodobě velmi úspěšného Raft teamu Tomi-Remont Prostějov, jehož členové vyrazili do úvodních dvou závodů Českého poháru R4 (čtyřmístných člunů) na řece Kamenici.

V nádherném prostředí překrásné přírody se jim dařilo, z divoké vody na severu Čech v podhůří Jizerských hor vylovili celkem devět medailí včetně tří zlatých! Nejlépe si přitom vedli mládežníci TR HROM v sestavě Alva Beier, Radek Němec, Matěj Šťastný a Ondřej Veselý, kteří v kategorii U23 zvítězili jak v sobotu, tak v neděli.

O prvenství oba dny bojovali i veteráni TR MASTERS ve složení Stanislav Hajský, Michal Hric, Václav Kabrhel a David Lisický, když nejprve skončili těsně druzí a poté už dokázali vyhrát. Co muži? Posádka TR HIKO (Aleš Daněk, Jan Havlíček, Jan Šťastný, Petr Veselý) brala stříbro a bronz, loď TR ZUBR (Václav Kabrhel, Václav Kristek, David Lisický, Filip Jelínek) pro změnu bronz a stříbro.

Premiérově v barvách Tomi-Remont PV se při nedělním klání představily také dvě nově složené posádky juniorů. Chlapci TR JEWS (Matyáš Bek, Jakub Ruffer, Adam Slezák, David Šrámek) obsadili druhou pozici, mladíci TR KRAT (Václav Baťa, Matyáš Černý, Dominik Hovorka, Štěpán Konvalinka) dojeli na čtvrté příčce.

„Počasí bylo dost kruté, velké chladno je na vodě znát hodně citelně. Každopádně nás moc těší dvojnásobný triumf kluků do třiadvaceti let, i v dalších kategoriích se nám docela dařilo. Myslím, že šlo o povedený vstup do tohoto soutěžního ročníku,“ zhodnotil nový kapitán prostějovských raftařů David Lisický, jenž tým převzal po dlouholetém a loni zesnulém šéfovi Zbyňku Netopilovi.

Uplynulý víkend patřil Tomi-Remont Cupu 2024, který Raft team z Hané uspořádal coby mistrovství republiky a Český pohár na rakouské řece Salze (místo obvyklého Špindlerova Mlýna). „Tím, že Tomi-Remont Cup organizujeme, je to pro nás samozřejmě moc důležitá akce. Koná se s podporou statutárního města Prostějova, za což velmi děkujeme,“ zdůraznil ještě před kláním Lisický. Podrobnosti přineseme v příštím vydání Večerníku!

 

VÝSLEDKY ČESKÉHO POHÁRU 2024 – KAMENICE

R4 sobota

Muži: 2. TR HIKO (Daněk, Havlíček, Šťastný, Veselý), 3. TR ZUBR (Kabrhel, Kristek, Lisický, Jelínek).

Muži U23: 1. TR HROM (Beier, Němec, Šťastný, Veselý).

Veteráni: 2. TR MASTERS (Hajský, Hric, Kabrhel, Lisický).

R4 neděle

Muži: 2. TR ZUBR (Kabrhel, Kristek, Lisický, Jelínek), 3. TR HIKO (Daněk, Havlíček, Šťastný, Veselý).

Muži U23: 1. TR HROM (Beier, Němec, Šťastný, Veselý).

Veteráni: 1. TR MASTERS (Hajský, Hric, Kabrhel, Lisický).

Junioři: 2. TR JEWS (Bek, Ruffer, Slezák, Šrámek), 4. TR KRAT (Baťa, Černý, Hovorka, Konvalinka).

FOTO/18/marek: 18_rafting_zacatek_kamenice_son

Raftařům Tomi-Remont Prostějov se na řece Kamenici dařilo, získali i hezké trofeje. 2x foto: archiv Davida Lisického