Po kempu v USA zaměřeném na individuální akrobacii absolvovali parašutisté Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov čtrnáctidenní soustředění ve španělském středisku Empuriabrava. Tentokrát se cílilo na zdokonalení v akrobacii skupinové.

Tým ve složení Ondřej Žák, Miloslav Kříž, Petr Chládek, Bonifác Hájek a kameraman Jakub Pavlíček stihl během náročného tréninkového cyklu pětaosmdesát seskoků. Přípravný kemp se přitom konal v tradiční destinaci na jihu Evropy, kam hanácká výprava vyráží v posledních letech každoročně vždy na jaře.

„Přestože nám počasí nevyšlo na sto procent, šlo o dostatečný počet pro přípravu na blížící se vojenské mistrovství světa v maďarském Szolnoku. Kluci udělali v této disciplíně velký pokrok. Právě skupinová akrobacie slouží jako odrazový můstek pro získání medaile v kombinaci,“ vysvětlil důležitost nácviku trenér Dukly Libor Jiroušek.

Brzy po návratu ze Španělska domů – přesně v pondělí 22. dubna – se pak jeho svěřenci přesunuli do Chorvatska, kde teď pilují přesnost přistání. Účinkování ve Světovém poháru 2024 následně zahájí úvodním závodem od 31. května do 2. června ve Francii.