Lukostřelba Prostějov patří k trvale nejúspěšnějším sportovním klubům v regionu. A potvrdila to i v Distančním poháru.

Jak už Večerník předeslal v minulém vydání, ten Český lukostřelecký svaz uspořádal na přelomu ledna a února v šesti kolech. Následovat měla eliminační nadstavba, nicméně na tu už nedošlo, svaz celý seriál z důvodu epidemické situace v zemi zrušil. Definitivně.

Na řadu tak přichází zhodnocení. Konečné pořadí se stanovilo z celkových výsledků všech šesti kol. A Prostějov nepochybně mohlo těšit, hned několik střelců se dostalo na stupně vítězů. „Pohár hodnotíme velmi pozitivně. Máme dva vítěze kategorií, a sice Tomáše Valentu a Elišku Koleňákovou. V mužích byl na druhém místě Michal Hlahůlek a na pátém Josef Křesala, dařilo se taky Michalu Robovi nebo Elišce Novotné,“ pochvalovala si předsedkyně prostějovského oddílu Magda Robová. U většiny lukostřelců ale nešlo příliš o překvapení, jak například Michal Hlahůlek, tak Eliška Novotná patří dlouhodobě ve svých kategoriích ke špičce.

Právě Hlahůlek se podle očekávání do poslední chvíle pral o celkové prvenství. Nakonec mu ale těsně uteklo. „Tuhle zimní sezónu vzhledem k opatřením beru hlavně jako přípravu na jaro, kde nás budou čekat kvalifikace na olympijské hry. Doufám, že již brzy dojde k alespoň částečnému rozvolnění situace, které by mi hodně usnadnilo tréninky,“ uvedl k poháru Michal Hlahůlek, úřadující mistr ČR. Celé klání  si pochvaluje i Magda Robová. „Ze strany svazu to byl dobrý počin, aspoň se lidi mohli udržet v nějakém režimu, měli motivaci trénovat, o něco šlo,“ řekla pro Večerník.

Spokojenost pak může vládnout i s účastí. Nejen v dospělých, ale také v řadě mládežnických kategorií byl velký zájem, a tedy velká konkurence. „Pohár hodnotíme velmi dobře, účastnilo se přes tři sta lukostřelců z celé republiky. Samozřejmě ne každý měl možnost v domácích podmínkách střílet, na druhou stranu byla účast dobrá,“ vyjádřil se místopředseda lukostřeleckého svazu David Špinar. Ten podle vlastních slov doufá, že nic podobného jako Distanční pohár už nebude třeba zorganizovat. „Pokud jde o venkovní sezónu, tak doufáme, že už to nebudeme muset opakovat on-line,“ poznamenal.