Jeden z prvních sportů, které své soutěže kvůli koronaviru předčasně zakončily mezi prvními, je ping-pong. A tomu odpovídá současné dění, netrénuje se, kluby ani nerozesílaly nějaké kondiční plány hráčům. Aby ne, sezóna je nyní pořádně daleko, rozjet by se mohla teoreticky nejdříve v září.

 

„Všechno je na tak mrtvém bodě, že nikdo neví, co bude. Současný kádr by snad měl být zachovaný, těžko ale říct, za jak dlouho se bude moct hrát. Třeba se stane, že někdo nebude mít chuť se vrátit. V rámci jednotlivců tedy možná někdo ubyde,“ uvádí za ondratický klub Jan Beneš. Ten potvrzuje, že z nějakého trénování si nyní těžkou hlavu nedělají. „Je to individuální. Uvidíme, jak to kdo bere vážně. Letos stejně nebude nic, maximálně kolo českého poháru, kde jsou přihlášena čtyři mužstva. Zahraje se buď na jaře, nebo na podzim. A dlouhodobé soutěže snad na podzim začnou,“ konstatuje Beneš, který hovoří nejen jako hráč Ondratic, ale také coby jeden z krajských činovníků.

Podobná situace je také ve druhém divizním klubu na Prostějovsku v Čechovicích. Také tamní sokol si dává nucenou pauzu. Jaká je tedy aktivita oddílu? „Zatím se nic neděje. Co se týká mužů, tak to vůbec. Většina je z řad starších a fyzickou přípravu mít nebudou, vše řeší individuálně. Teď nikdo neví, co bude, kdy bude a jak bude. Nic se tedy neřešilo. Vše zamrzlo,“ říká předseda Zdeněk Šťastný. Jak ale hodnotí ukončení sezóny? Ukázalo se, že názor má jasný. „V té době, kdy se tak stalo, to byl nesmysl. Bylo to zbytečně dopředu. I když se později stejně ukázalo, že by nešlo hrát, bylo to podle mě nesmyslné rozhodnutí a logicky se mělo čekat do nejzazšího termínu, kdy se s tím dalo ještě něco dělat,“ domnívá se.

Stolní tenisté prakticky přišli o celou sezónu 2020/2021. Stihli vesměs odehrát jen dva zápasy.