Stále nekončící problémy s koronavirem a uzavřená sportoviště devastují amatérský sport. Především pro mládež, která za poslední rok neustále stojí, to představuje obrovský problém. I proto se v posledním období začala k tomuto tématu vyjadřovat Iniciativa pro návrat dětí do škol a na sportoviště, kterou zaštiťují odborníci z řady sportovních odvětví. K ní se v současné chvíli přidává i jeden z regionálních klubů v Kostelci na Hané.

 

Nechejme děti sportovat a soutěžit. To žádá iniciativa a usiluje o co nejrychlejší možný návrat dětí alespoň k trénování se snahou zamezit ještě větším potížím i pro jejich budoucnost a zdravý životní styl. Za touto výzvou stojí známé osobnosti českého sportu. Mezi nimi najdeme například Antonína Plachého, metodika fotbalové asociace. Dále je to Zdeněk Haník, metodik volejbalového svazu a předseda české trenérské asociace při Českém olympijském výboru. Slavomír Lener jako šéf rozvoje Českého hokejového svazu a bývalý uznávaný kouč nebo také Filip Šuman jako předseda Českého florbalu. K této organizaci se však řadí i další velmi známé osobnosti.

Uvedené organizace také řeší všechny náležitosti s národní sportovní agenturou a snaží se prosadit tento postoj i u vlády, aby začala jednat. Iniciativa nyní našla podporu v prostějovském regionálním klubu, připojuje se k ní celek Kostelce na Hané. „Celková situace zkrátka není dobrá a pro děti je to obzvláště kritické období. Bez pravidelné sportovní aktivity to navíc může mít větší dopady, než si dovedeme představit. Proto jsme velmi rádi, že se k této problematice postavili také ti nejpovolanější, a doufáme, že v co nejkratší době k těmto podnětům zaujme stanovisko i naše vláda a umožní alespoň dětem zase začít sportovat,“ prozradil k tomu sekretář FC Kostelec na Hané Lubomír Baláš. (jaf)