Skvělou zprávu dostal začátkem týdne profesionální sport v České republice! Ten zcela ochromila koronavirová nařízení, nově by však měly profi soutěže znovu odstartovat. Týká se to přitom nejen nejvyšších soutěží, jak se dříve představitelé třeba klubů z Chance ligy strachovali, ale také právě druhých nejvyšších soutěží. Do pole by tak brzy měli vyrazit také fotbalisté Prostějova, prostějovští Jestřábi, ale také basketbalové BK Olomoucko. Novinkou pak je také to, že profesionální týmy mohou znovu trénovat ve vnitřních prostorách. Končí tak na jednu stranu nostalgické, na druhou však do určité míry potupné trénování řady hokejových celků v Dobříši.

Nyní zejména u fotbalistů a hokejistů půjde taky o rozpis zápasů. Ten se zejména ve fotbale bude muset značně měnit, původně se totiž pracovalo s dřívějším startem soutěží.

Dominik Hrníčko se ještě před pár dny obával, že soutěž jen tak nezačne. Teď bude s LHK Jestřábi Prostějov moci trénovat naplno. Doposud jim pomáhali i fotbalisté eskáčka. „Trénovali jsme po skupinkách, chodili jsme ven i na umělku. Fotbalisti nám umožnili chodit k nim na trávu. Tento týden máme individuál, každý se připravuje sám a čekáme, co se bude dít dál,“ sdělil v exkluzivním rozhovoru pro LHK.

Martin Němec z Prostějova se o sport momentálně příliš nezajímá. Raději by, kdyby začaly fungovat ostatní záležitosti. „Je dobře, že aspoň něco se vrací k normálu. Ale myslím, že je nutnější vrátit do normálu jiné věci než zrovna sportovní soutěže,“ komentuje zmírnění restrikcí Němec.

„To opatření o zrušení sportovních soutěží bylo úplně zcestné. Vláda si velice protiřečila. Podle mého stačilo, že klání byla už bez diváků, to byla dostatečná ochrana,“ myslí si sportovní fanoušek Pavel.