V jednom kole obvykle touto dobou bývá Julie Švecová. Vlastně nejen nyní, ale po celý rok provozuje klub Vzpírání Haná se sídlem v Náměšti na Hané, zároveň trénuje a k tomu sama aktivně vzpírá. Rodačku z Prostějova však nyní značně limitují protikoronavirová opatření. O to větší byla radost, když mohla předminulý týden vyrazit po čase na soutěžní závod do Prahy.

 

„Po čase zase závody za ‚Bohemku‘, v první lize žen. Povedlo se mi trhnout vyrovnaný osobák 84 kilo, nadhodila jsem jen základ 91 kilo, ale beru to jako povedené závody,“ hlásala posléze na svém Facebooku. Jednalo se zároveň o nový národní rekord u žen v kategorii do 71 kilogramů.

Vrátila se tak fakticky ke svým kořenům, právě za „Bohemku“ kdysi začínala. „Závodila jsem první ligu za ‚Bohemku‘, můj mateřský oddíl, protože to vypadá, že druhá liga žen se ani letos konat nebude,“ sdělila později pro Večerník. Sama vzpěračka se přitom s koronavirem potýkala. „Závod to byl hezký, jen zkrátka bez diváků. Já měla koronavirus v únoru, tak jsem si nemusela dělat PCR test, ostatní však ano,“ konstatovala Julie Švecová.

Pro šestatřicetiletou vzpěračku to byl po značně dlouhé době první závod. „Poslední závody ve vzpírání jsem měla asi v říjnu, a sice MČR žen. Ne, ještě v prosinci TOP12 v Havířově,“ vzpomíná vzpěračka, která je jinak zvyklá pomalu co víkend závodit, a to i v Polsku, kde se loni stala místní mistryní. Možností, kam nyní na závody jezdit, je však stále velmi málo. „Snad už se ale svět vrátí do normálu a budeme moct závodit bez výjimek, testů a podobně,“ zadoufala Švecová.