Také druhý závod Světového poháru na přesnost přistání 2021 byl pro parašutisty Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov reprezentující Českou republiku velmi úspěšný. Ve slovinském Bledu opět získali cenné kovy (stejně jako předtím v Chorvatsku) – tentokrát dva.

V mužské kategorii jednotlivců se skvěle dařilo Bonifáci Hájkovi, který během osmi soutěžních seskoků nasbíral pouhé tři trestné centimetry. To znamená o jeden víc než vítězný Stefan Wiesner z Německa a stejně jako jeho krajan Kai Erthel, jemuž druhou pozici zajistila lepší pomocná kritéria. Těsně třetí Hájek tedy bral bronz, z dalších borců Dukly se do elitní desítky vešli ještě sedmí Libor Jiroušek a Oldřich Šorf.

Blízko druhému triumfu aktuální sezóny byli Hanáci v soutěži družstev mužů, kde svedli vyrovnaný souboj o prvenství s domácími Slovinci. Ti nakonec sečetli 42 trestných centimetrů, zatímco vyslanci ČR 46 a to znamenalo stříbrnou medaili za druhou příčku. Druhý prostějovský tým obsadil s 58 centimetry čtvrté místo jen kousek za třetími Italy.

„Byla to kvalitní příprava na letošní světové šampionáty. Konkurence dorazila do Bledu podobná jako předtím do Rijeky, chyběli někteří favorité. My jsme zaskákali znovu solidně, závod vyšel hlavně Bonimu Hájkovi. Každé umístění na stupních vítězů samozřejmě potěší. Zpočátku trochu zlobilo počasí v podobě silnějšího větru, ale postupně se podmínky umoudřily,“ informoval Večerník reprezentační trenér a stále aktivní závodník v jedné osobě Libor Jiroušek.

Třetí díl SP je na programu od 30. července do 1. srpna v italském Bellunu. Ovšem ještě dřív – konkrétně ve druhé polovině tohoto týdne – se koná mistrovství republiky v klasických disciplínách, jež hostí v termínu 15. až 18. července Strakonice. „Na jednu stranu půjde o další přípravu na MS, na druhou stranu ale MČR pro nás každoročně má svou prestiž,“ řekl Jiroušek směrem k nadcházejícímu národnímu přeboru.

PARAŠUTISMUS – SVĚTOVÝ POHÁR 2021

VÝSLEDKY 2. ZÁVODU (Bled, Slovinsko)

Muži – jednotlivci: 1. Wiesner (Německo) 2 cm, 2. Erthel (Německo) 3 cm, 3. Hájek (Česko – Dukla Prostějov) 3 cm, 4. Graser (Rakousko) a Hirschler (Maďarsko) 5 cm, 6. Zgierski (Polsko) 6 cm, 7. Jiroušek a Šorf 7 cm, 22. Gečnuk a Pavlíček 10 cm, 24. Tábor, Kříž a Směšný 11 cm, 55. Chládek 15 cm, 74. Žák a Rataj (všichni Česko – Dukla Prostějov) 19 cm.

Muži – družstva: 1. Slovinsko 42 cm, 2. Česko – Dukla Prostějov II (Hájek, Šorf, Pavlíček, Směšný, Chládek) 46 cm, 3. Itálie 56 cm, 4. Česko – Dukla Prostějov I (Jiroušek, Gečnuk, Tábor, Kříž, Žák) 58 cm, 5. Rakousko 62 cm, 6. Švýcarsko 66 cm.