Velký úspěch zaznamenala v polovině června prostějovská gymnastka Dominika Ponížilová startující za Tělovýchovnou jednotu ve Světovém poháru pořádaném v Chorvatsku. A bodovala! V přeskoku totiž vybojovala bronzovou medaili.

 

„Když jsme viděli startovní listinu, mělo nás být mnohem víc. Ale dost států nepřijelo. Závod byl i přesto velmi dobře obsazený,“ prozradila sportovkyně. V devítičlenné kvalifikaci neměla nic jistého, do finále šla pod menším tlakem. Přesto uspěla. „Šla jsem jeden lehčí skok a ve finále oba skoky s obraty. Věděli jsme, že pokud bych měla mít šanci na medaili, tak že musím oba těžší skočit a ne to, co jsem šla ve kvalifikačním kole,“ poznamenala k průběhu Dominika Ponížilová.

Nakonec zabodovala. A bronzu z akce konané ve městě Osijek si velmi cení. „Pro mě je to určitě velký úspěch. Jednu medaili jsem ze Světového poháru měla už v roce 2018. Tohle je ale pro mě zatím úspěch nevětší, protože po covidové pauze bylo náročnější dostat se zpět do formy. Navíc jsem maturovala, takže příprava nebyla tak intenzivní jako předtím,“ vyjádřila se spokojená sportovkyně.