Super akci pod výstižným názvem Den s házenou 2021 uspořádali v Městském sportovním areálu Kostelce na Hané společně zástupci oddílů TJ Sokol Centrum Haná, TJ Sokol Kostelec na Hané HK a Házenkářská akademie Olomouckého kraje. Skvěle se při ní pobavili a samozřejmě si také zahráli házenkáři všech věkových kategorií, navíc dorazil jeden převelice vzácný host.

 

„Chtěli jsme si nějakým způsobem připomenout páté výročí zisku titulu mistrů republiky v kategorii starších žáků z roku 2016. Vznikl nápad zorganizovat Den s házenou, do kterého by se aktivně zapojilo co nejvíc hráčů všech tří pořádajících klubů. A máme radost, že se záměr podařilo takovým způsobem i v současné stále složité době realizovat,“ těšilo šéfa Centra Haná i HAOLK Petra Kudláčka.

Postupně byly na programu hned čtyři přátelské zápasy. V prvním proti sobě nastoupili mladší žáci, zelení pod vedením Davida Jurečky a oranžoví s trenéry Pavlem a Filipem Rajtrovými. Následovalo střetnutí starších žáků, opět zelení (kouč Tomáš Jurík) versus oranžoví (David Kittner a Zdeněk Zatloukal). Jako třetí přišel na řadu duel dorostenců TJ Sokol Centrum Haná (Ivo Chalupecký) s dorostenci Házenkářské akademie Olomouckého kraje (Adam Albrecht).

„Cíl byl jasný, aby si všichni co nejlíp zahráli, to znamená s chutí, radostí a beze stresu. V obrovském vedru přišly vhod všem aktérům i skvěle povzbuzujícím fanouškům z řad rodinných příslušníků rozprašovače vodní mlhy, které se nám už v minulosti hodně osvědčily. Rovněž tentokrát zpříjemnily přítomným extrémně horký den a jak klukům, tak divákům umožnily vydržet až do závěrečných hvizdů jednotlivých utkání,“ popsal Kudláček s úsměvem.

Zlatým hřebem parádně vydařeného podniku se stal hlavní zápas mezi Mistry ČR starších žáků 2016 a muži TJ Sokol Kostelec na Hané HK. Osobně jej zhlédnout dorazil i nový prezident Českého svazu házené Ondřej Zdráhala, jenž před zahajovacím hvizdem v krátkém proslovu pozdravil veškeré osazenstvo. „Ondru jsme podporovali ve volbách a věříme, že tuzemskou házenou může posunout dál k něčemu lepšímu. Je super, že si našel čas i na tuhle naši akci,“ ocenil Kudláček.

Závěrečný mač celodenního setkání vůbec nezklamal, právě naopak. K vidění byla (stejně jako v předchozích soubojích) spousta krásných akcí včetně různých parádiček a fines, které předváděli zejména mladíci udržující po celých 3x15 minut trvání přátelského střetu mírné vedení. Výtečně se bavili i oba rozhodčí Jiří Horák a Marek Bečička, navzdory otevřeným obranám toho dost pochytali gólmani Jakub Hromek s Jiřím Sladovníkem. Výsledek? Ten opravdu nebyl tentokrát pranic důležitý.

„Věřím, že si premiérový ročník Dne s házenou všichni užili. Po skončení posledního utkání následovalo společné posezení s bohatým občerstvením, jež z podstatné míry zajistili rodiče našich hráčů. Velké poděkování patří jak jim, tak úplně všem, kteří se spolupodíleli na přípravách i zdárném chodu celé akce. A díky také za podporu a pomoc během celého roku,“ zdůraznil Petr Kudláček.