PROSTĚJOV Velký úspěch se podařil posádce Team-green. Jezdci rallye pocházející z Prostějovska totiž v nedalekém Moravském krasu zajeli skvěle a po zásluze se dočkali zlatého stupínku. „Rallye Moravský kras byla druhým podnikem Českomoravského poháru v rallye. Konala se v okolí Blanska. Po delší době usedla na místo spolujezdce ve Škodě 130 RS se mnou Tereza Pochová z Dolního Bukovska a tato kombinace se na domácí soutěži vyplatila,“ pochvaluje si Roman Burget.

Už vlastní úvod vypadal slibně, byť se ani tentokrát posádce nevyhnuly technické obtíže. „Po několika problémech s technikou se nám podařilo vyhrát šest z osmi rychlostních zkoušek, z nichž na jedné jsme byli i chvíli venku, ale nakonec se nám povedlo i tak auto dovézt do cíle v součtu o 35 sekund rychleji než soupeřům,“ konstatoval spokojeně Roman Burget. Méně spokojenosti už panovalo ohledně umístění druhé posádky. „Trochu mě mrzí, že pro poruchu motoru nedokončilo soutěž naše druhé teamové auto posádky T.Flek-I. Poch, které si také vedlo nad očekávání dobře, ale bohužel muselo odstoupit ze třetí pozice už ve třetí rychlostní zkoušce,“ informoval Burget.

Moravským krasem ale závody nekončí. Už teď první týden v srpnu se totiž posádka vydá na další, a tentokrát do zahraničí. „Dalším podnikem, kde bychom měli startovat, je rallye v Polsku. Tu pojedeme jako součást slovenského mistrovství, a kde si po velmi těžkých Hustopečích držíme i nadále průběžnou první příčku,“ připomněl nedávný skvělý počin, který se posádce podařil ve Vysokých Tatrách.