Nejen spoustu sportovních, ale také organizačních úspěchů za sebou má klub Lukostřelba Prostějov. Vcelku pravidelně pořádá domácí mistrovství ČR v halové lukostřelbě, přičemž nyní se chystá na něco docela výjimečného. Koncem srpna totiž uspořádá domácí šampionát přímo před prostějovskou radnicí!

„V České republice šampionát na náměstí ještě nebyl,“ poznamenala předsedkyně lukostřelců a lukostřelkyň Magda Robová. A s úsměvem uklidnila všechny, kdo by 29. srpna procházeli přes náměstí, že jim tragická smrt zastřelením nehrozí.

Už jen proto, že celá akce, které budou předcházet eliminace na fotbalovém hřišti, bude dopředu výborně nachystaná. Pořadatelé ostatně s přípravami začali více než měsíc před konáním finálového dne. „Jednali jsme například s dopravním odborem ohledně záboru prostranství, dále plánujeme, kde budou střelci a kde terčovnice. Rovněž jsme řešili pódium v místě konání, které nás původně zaskočilo. Vše se ale daří řešit,“ poznamenala Magda Robová s tím, že současně se chystají také terčovnice na hřiště v Olympijské ulici, kde budou probíhat eliminace.

Domácí střelci jsou zároveň pasováni i mezi favority. Loni Michal Hlahůlek ovládl halové MČR v lukostřelbě, Josef Křesala skončil druhý. Tomáš Valenta byl nejlepší v seniorech, mezi nejlepší střelce ve svých kategoriích v republice patří třeba i Eliška Novotná a Eliška Koleňáková. „V plánu je velká účast. Přítomni budou i junioři a juniorky. A tam se čekají velmi dobré výsledky, i když eliminace jsou vždy i trochu o štěstí a stát se v nich může cokoli,“ konstatovala Magda Robová. Přesto ale předsedkyně lukostřelby jmenovala nejžhavější želízka v ohni. „Budou za nás střílet Hlahůlek, Křesala, Roba, z žen Moudrá, Novotná a Koleňáková. V lize střílí obvykle hodně vysoko,“ připomněla Magda Robová.

Kromě ryze domácích želízek se představí také druhý regionální klub z Kostelce na Hané a chybět by ve startovním poli neměla ani olympionička z Tokia Marie Horáčková startující za Plzeň. „U našich střelců jsme zvědaví, jak si povedou. I proto, že to nebude běžná soutěž, kde si jen zastřílí. Tady má každý i nějaký organizační úkol navíc,“ sdělila první žena prostějovské lukostřelby. 

 

PROGRAM 87. MČR dospělých v terčové lukostřelbě

27. srpna         15.00 hodin     kvalifikace      hřiště v Olympijské ulici
28. srpna         9.00 hodin       eliminace         hřiště v Olympijské ulici
29. srpna         9.00 hodin       finále – senioři            náměstí T. G. Masaryka
                        13.00 hodin     finále – dospělí           náměstí T. G. Masaryka