Španělsko, Maďarsko, Chorvatsko a nyní opětovně Itálie. Šestnáctiletá jezdkyně windsurfingu Kristýna Piňosová z Prostějova má za sebou další úspěch z mezinárodního závodu. Tentokrát navíc šampionátu, a to v olympijské třídě, s níž nemá zase tolik zkušeností.

„V olympijské třídě Foil skončila dcera jedenáctá v kategorii do 19 let. Několikrát jela na prvním místě, ale zkušenosti s touto novou surfovou třídou měla pouze týden před závodem,“ prozradila její maminka Andrea Piňosová.

Startovní pole přitom nebylo vůbec malé, právě naopak. „Účastnilo se nakonec 242 závodníků z řady zemí světa,“ konstatovala Piňosová k nejčerstvějšímu úspěchu dcery. Na Laggo di Garda nebyl první: už loni na podzim se zde v mezinárodním závodě umístila na šestnáctém místě. A to v konkurenci z drtivé většiny starších závodníků. V červnu pak brala medaili na Super Cupu, který jezdí závodníci z České republiky, Slovenska a Maďarska. Brzy ji navíc čeká další zajímavá sportovní meta. „Již šestého září bude startovat na mistrovství Evropy na Bolu v Chorvatsku,“ prozradila Andrea Piňosová k plánům dcery, která už v patnácti letech získala cenu Sportovec města v oblasti amatérského sportu.