Čtvrtý ročník populární soutěže pro mládež i dospělé Složínská moška se konal v poslední červencový den. Střílelo se ze vzduchovky na 10 metrů do 6 sklápěcích terčů a při rozstřelech se střílelo na speciální terč znázorňující ozbrojeného zločince. Ve startovní listině bylo zapsáno celkem 37 soutěžících, kteří vystříleli 1500 nábojů.

 

V součtu se zápolilo v pěti kategoriích. V mladších žácích obhájil loňské vítězství David Zapletal z domácího Služína, který prokázal velký talent a v 9 letech má hodně přesnou mušku. Kategorii starších žáků suverénně ovládla Vendula Chromcová. Následovala velmi očekávaná kategorie dívek a žen, v níž se střetly zástupkyně něžného pohlaví ve věku od 16 do 72 let. Se ziskem 20 bodů z 21 možných byla mezi ženami nejlepší Petra Zapletalová.

Poté na scénu nastoupili muži ve věkové kategorii 16 až 64 let. O výsledku rozhodlo již první kolo, ve kterém Michal Šilhánek mladší nastřílel 21 bodů a stal se vítězem královské kategorie. Zlatým hřebem klání se však stala soutěž veteránů ohraničená věkem 65 až 101 let. Z důvodu zdravotního stavu, psychických i fyzických předpokladů byla na palebnou čáru připuštěna pouze šestice borců. Tito hrdinové s průměrným věkem téměř 72 let prokázali ostříží zrak a přesnou mušku. Nejlepší z nich byl František Vyhlídal, který nastřílel 20 bodů a získal zlatou medaili. Se stříbrem je však spokojen i Toník Hlavinka, stejně jako s bronzem Pavel Lipička.

„Na akci přišlo plno diváků, kteří mohli po skončení soutěže ochutnat výborného pivečka, grilovanou uzeninu a další dobroty, které připravili služínští Hanáci se svým komunitním centrem. Všichni se už těší na pátý ročník v příštím roce,“ uvedl za organizátory vítězný František Vyhlídal.