Po fenomenálním a medailově rekordním vystoupení na civilním mistrovství světa pokračovali parašutisté Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov v závodění napříč letošní sezónou čtvrtým dílem Světového poháru 2021 na přesnost přistání. A v rakouském Thalgau opět kralovali!

 

„Předpověď deštivého počasí nedávala velké šance na dokončení akce. Proto organizátoři rozhodli, že minimální počet nutně absolvovaných kol se sníží ze čtyř na tři. Nakonec se však díky štěstí i pružnosti pořadatelů využívajících každé chvilky mezi přeháňkami odskákalo šest platných soutěžních kol,“ informoval Večerník reprezentační trenér a stále aktivní závodník Libor Jiroušek.

„Skákalo se z vrtulníku na malé fotbalové hřiště na okraji Thalgau. Podmínky byly velmi turbulentní, neboť foukal silný vítr přes vysoké stromy a nedaleké domy. Což se podepsalo na nezvykle velkých rozdílech trestných centimetrů mezi jednotlivými družstvy. Oba naše týmy to však zvládly,“ popisoval Jiroušek.

Áčko Dukly tak zvítězilo před prostějovským béčkem, tedy stoprocentní výsledková úspěšnost! Navíc Ondřej Žák premiérově v kariéře vyhrál klání SP mezi jednotlivci, kde Petr Směšný skončil třetí a Hynek Tábor s Petrem Chládkem na dělené čtvrté pozici. Do elitní desítky se pak vešel ještě devátý Jakub Rataj, šampion-veterán Jiří Gečnuk byl bronzový v kategorii Masters nad padesát let.

„Jsme samozřejmě moc rádi za stabilní formu, kterou se nám povedlo udržet z ruského MS. Naše týmy jsou díky tomu na prvních dvou místech průběžného pořadí Světového poháru, který vyvrcholí posledním závodem od 24. do 26. září ve švýcarském Locarnu,“ doplnil Jiroušek.

 

PARAŠUTISMUS – SVĚTOVÝ POHÁR 2021

VÝSLEDKY 4. ZÁVODU (Thalgau, Rakousko)

Muži – jednotlivci: 1. Žák (Česko – Dukla Prostějov) 3 cm, 2. Graser (Rakousko) 4 cm, 3. Směšný 4 cm, 4. Tábor a Chládek 5 cm, 9. Rataj 6 cm, 14. Gečnuk 7 cm, 16. Kříž 8 cm, 20. Jiroušek 9 cm, 25. Šorf 10 cm, 31. Pavlíček 14 cm, 63. Hájek (všichni Česko – Dukla Prostějov) 23 cm.

Muži – družstva: 1. Česko – Dukla Prostějov I (Žák, Tábor, Gečnuk, Kříž, Jiroušek) 32 cm, 2. Česko – Dukla Prostějov II (Směšný, Chládek, Šorf, Pavlíček, Hájek) 56 cm, 3. Německo I 72 cm, 4. Německo II 73 cm, 5. Švýcarsko 77 cm, 6. Itálie 78 cm.