O půl roku později než obvykle vyvrcholí kvůli covidovému odkladu tradiční anketa Sportovec města Prostějova. Její 17. ročník vztahující se k minulému roku 2020 bude i v jiných ohledech nestandardní a odlišný v porovnání s předchozími lety. Jedno se však nezmění: slavnostní vyhlášení v Národním sportovním centru Prostějov (čtvrtek 30. září od 19.00 hodin) se opět stane významnou sportovně-společenskou událostí celého regionu.

V čem tedy spočívá originalita letošního Sportovce města Prostějova? „Na jednáních Sportovní komise i Rady města jsme se už dříve s kolegy shodli, že není možné anketu uspořádat v obvyklé podobě. Některá odvětví byla koronavirem loni zasažena v trochu menší míře a s přestávkami běžela dál, zatímco jiné sporty poznamenala vzniklá situace mnohem víc, většinu minulého roku je doslova paralyzovala. Proto bylo potřeba vymyslet vhodnou změnu,“ pustil se do vysvětlování předseda Sportovní komise Miloš Sklenka.

„Chtěli jsme zachovat nepřerušené konání ankety včetně organizace slavnostního vyhlášení, proto vznikl nápad naplnit program tradičního večera vzdáním určitého holdu jednotlivým sportovním klubům a subjektům z Prostějova. Konkrétně půjde o zhruba desetiminutové video medailonky, kterými oddíly představí svou činnost, historii, současnost i úspěchy,“ prozradil Sklenka.

Bez ohledu na odlišný formát akce bude honosnému setkání přítomna celá řada sportovních osobností z mnoha různých odvětví, stejně tak dorazí i funkcionářské, trenérské a politické špičky nejen našeho okresního města či Olomouckého kraje. Moderování se znova ujme renomovaný komentátor České televize Petr Vichnar, který si vždy připraví několik (často humorných) překvapení

„Maximálně se snažíme, aby navzdory nelehké době a specifickým podmínkách byla zachována vysoká prestiž ankety Sportovec města Prostějova. A její vyvrcholení opět proběhlo na patřičné společenské úrovni s odpovídající noblesou. Už se na čtvrtek moc těším – a věřím, že aktéři slavnostního večera také,“ pověděl Sklenka Večerníku.

Ten bude slavnostnímu vyhlášení ankety jakožto tradiční mediální partner přítomen a v příštím čísle vám přinese podrobnou reportáž i s fotogalerií.