Polovina října byla ve znamení derniéry na slovenském mistrovství v rallye. Na startu nechyběla ani posádka Green team motorsport z Konicka, tedy Roman Burget a Ivo Poche. Soutěž s názvem Rallye Košice byla dvoudenního formátu se zhruba 450 kilometry a nočními rychlostními zkouškami.

 

„Upřednostnili jsme tuto soutěž před domácí soutěží Rallye Morava, která se jela ve Šternberku, protože jsme nechtěli přijít o průběžné vedení na Slovensku. Počítali jsme s tím, že to nebude lehké, nicméně už v úvodu se nám podařilo vyhrát oba rychlostní testy a ujmout se vedení dokonce v absolutním pořadí historiků,“ objasnil myšlenkové pochody a vydařený začátek Roman Burget.

Problémy se však dostavily. A tentokrát ne technického rázu. „Při přejezdu z rychlostní zkoušky na servis, kde se jede v běžném provozu, do nás narazilo zezadu ve zhruba sedmdesátikilometrové rychlosti narazilo auto, které nám poškodilo zadní část vozu. Velké štěstí bylo, že nás vzalo jen krajem a odrazilo se do druhého pruhu, kde se zastavilo až o další tři vozidla,“ popsal havárii Burget. Další účast to však neohrozilo. „Nečekal jsem, že budeme moci dál bojovat, nicméně díky spolupráci slovenské policie a pořadatelů se nám povedlo auto ještě v rozumném čase a daném limitu dostat do servisu, kde nás kluci z týmu TRT vrátili zpátky do hry a během dvaceti minut dokázali autu vrátit téměř původní podobu,“ poděkoval na dálku Roman Burget.

A jak nakonec posádka dopadla? „První etapu jsme ještě vyhráli, na druhý den vše pokračovalo vcelku poklidném duchu, až na závadu dobíjení, kterou jsme také vyřešili a dovezli auto do cíle na prvním místě ve třídě HK4, ale hlavně vyhráli i v absolutním pořadí, což nám pro tento rok zajistilo titul mistrů ve slovenském mistrovství. Tím se naplnil náš cíl, který jsme si dali, a jsme šťastní, že se nám to podařilo,“ jásal šťastný Burget.

Nezapomněl poděkovat všem, kteří posádku posouvali vpřed, a v neposlední řadě partnerům za umožněné starty, především společnostem Spedice Šumpich a syn, Rabel Obaly.