Další úspěch si připsala jezdkyně windsurfingu Kristýna Piňosová. Šestnáctiletá dívka, která už byla nedávno oceněna i cenou Sportovec města Prostějova, tentokrát startovala na mistrovství světa, konkrétně v kategorii Bic Techno. Mladé sportovkyni se v klání velice dařilo, přestože nakonec těsně nedosáhla na stupně vítězů. „Kristýna brala v celkovém pořadí čtvrté místo,“ hlásila spokojená maminka Andrea Piňosová.

Že to bylo v nejsilnější konkurenci, o tom nelze pochybovat. V roce 2016 zaznamenal šampionát rekordní počet účastníků a dostal pochvalu od celého vedení třídy Techno international za perfektní organizaci. Tentokrát se účastnili lidé ze všech trvale osídlených kontinentů. Ve startovních listinách jsme našli 474 účastníků ze 33 zemí. A to i za účasti Afriky díky novému vstupu Egypta do třídy.

Klání se uskutečnilo v italské Torbole. A právě závody v Itálii patří k těm, kde se Kristýně Piňosové trvale daří. Letos v srpnu si třeba mezi i o tři roky staršími závodnicemi vybojovala na Laggo di Garda pěkné jedenácté místo.