Program akcí Prostějovské zimy 2021 výrazně osekala protiepidemická opatření. Vypadá to ale, že mezi veřejností populární Hanácké curling ani současná situace nezastaví. Nedávné první kolo čtyřdílného seriálu bylo sice zrušeno, ovšem druhé pokračování v pátek 3. prosince večer už proběhlo!

 

Početnost startovního pole vzhledem k aktuálnímu dění i nutnosti dodržovat zpřísněná hygienická nařízení vlády ČR logicky klesla, nicméně účastnický propad v porovnání s předchozími uskutečněnými ročníky není zase tak hrozný. Druhé dějství Hanáckého curlingu 2021 – a reálně první konané – totiž absolvovalo čtrnáct družstev, což není za momentálního stavu společnosti vůbec špatné.

Moderování si vzal na starost ředitel pořádajícího Sportcentra DDM Prostějov Jan Zatloukal, o organizaci klání přímo na ledové ploše mobilního kluziště u muzea se společně s ním vydatně staral Karel Ondrůj. Zhotovitel krásných a originálních hracích kamenů trpělivě instruoval nováčky o pravidlech i technice hry, mnohokrát neváhal sám názorně předvést nejlepší způsoby posílání kamenů do bodovaného kruhu co nejblíže ke středu.

Mezi aktéry přitom nechyběla řada plejerek a plejerů, kteří nasbírali cenné zkušenosti s nevšedním sportovním odvětvím už v minulých letech před covidem. Například za Modré ptáky tradičně nastoupili manželé Milada a Petr Sokolovi známí z politického života Prostějova. Příležitost pobavit se při speciální verzi olympijského curlingu si opět nenechal ujít ani bývalý prostějovský místostarosta a exčeskoslovenský reprezentant v orientačním běhu Vlastimil Uchytil.

Za mrazivého počasí, kdy přituhlo několik stupňů pod bod mrazu, šlo v první řadě právě o dobrou zábavu, teprve pak o výsledky. Byť i ty jsou samozřejmě důležité, neboť se započítávají do celkového pořadí s dalšími dvěma koly, která by měla přijít na řadu 17. prosince a 7. ledna. Snad je tedy nic nezruší…

Účastníci 2. dílu Hanáckého curlingu 2021: FCD, Rafani, SK Sali, Modří ptáci, Uchoši, Mistři Hané, Jehla, Žízeň, Veselá pometla, Hanácká trefa, Kamarádi A, Kamarádi B, Kamarádi C, Kamarádi D.