Město podpoří přípravu dětí a mládeže na vrcholový sport a také činnost sportovních klubů působících na profesionální úrovni v Prostějově. Jak známo, prostějovští zastupitelé již před časem schválili z rozpočtu města dotační program na podporu sportovní činnosti v příštím roce a zájemci měli možnost o dotační tituly požádat. 

 

„Účelem dotačních programů v oblasti sportu je finanční podpora pohybových sportovních aktivit občanů statutárního města Prostějova, podpora rozvoje činnosti aktivně působících subjektů v oblasti sportu na území statutárního města Prostějova a podpora obzvlášť významných a populárních sportovních akcí pořádaných žadatelem zaměřených na rozvoj pohybových aktivit občanů, propagujících statutární město Prostějov,“ uvedl náměstek primátora Jan Krchňavý, který má sportovní oblast ve své pracovní náplni. 

Jak Večerník zjistil, nyní je známé vyhodnocení prvních dvou titulů. O jaké dotace se jedná a kolik peněz je připraveno? „V rámci zmíněného návrhu rozpočtu na rok 2022 byly schváleny finanční prostředky pro kluby na profesionální úrovni ve výši 20,45 milionu korun. Na podporu přípravy dětí a mládeže na vrcholový sport byla alokována částka ve výši 8,57 milionu korun a přijali jsme celkem šest žádostí o dotační podporu. Pro druhý dotační titul na podporu činnosti sportovních klubů na profesionální úrovni byla alokována celková částka ve výši 6,37 milionu korun. Ve stanoveném termínu bylo i zde přijato šest žádostí,“ konkretizoval Krchňavý. Jak dále doplnil, o poskytnutí dotačních financí na uvedené žádosti bude rozhodovat zastupitelstvo.